Ξέσπασμα οργής Πανίκου Δημητριάδη για τον διορισμό Μ. Κεραυνού στην Κεντρική Τράπεζα – «Ακόμη ένα ξέπλυμα τραπεζίτη»

Ξέσπασμα οργής Πανίκου Δημητριάδη για τον διορισμό Μ. Κεραυνού στην Κεντρική Τράπεζα – «Ακόμη ένα ξέπλυμα τραπεζίτη» | Newsit.com.cy

Ο τέως Κεντρικός Τραπεζίτης, Πανίκος Δημητριάδης με έντονα καταγγελτικό ύφος καταφέρεται κατά του διορισμού του Μάκη Κεραυνού ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ο κος Δημητριάδης μάλιστα διερωτάται αν η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί “ακόμη ένα ξέπλυμα τραπεζίτη”, καθώς ο κος Κεραυνός είχε διατελέσει Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής στην Ελληνική Τράπεζα ως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Συνεχίζει στην ανάρτησή του αναφέροντας ότι τότε τον ίδιο μήνα η Κεντρική Τράπεζα είχε διεξάγει έλεγχο στην Ελληνική Τράπεζα, εντοπίζοντας σωρεία αδυναμιών και παραλείψεων αναφορικά με τις διαδικασίες της τράπεζας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος τα προηγούμενα χρόνια.

Με μάλλον ειρωνικό τόνο ο τέως Κεντρικός Τραπεζίτης αναφέρει χαρακτηριστικά πως “Η ΚΤΚ επέβαλε πρόστιμο €1.1εκ. στην ελληνική τον Ιούλιο του 2016. Τώρα ο κ. Κεραυνός θα εποπτεύει την εποπτεία της καταπολέμησης του ξεπλύματος στις κυπριακές τράπεζες”, ενώ υπενθυμίζει ότι ο κος Κεραυνός είχε εντόνως αντιδράσει και κατά τον έλεγχο της PIMCO, ο οποίος, σύμφωνα με τον τέως διοικητή της ΚΤΚ, αποκάλυπτε το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων των κυπριακών τραπεζών και στεφόταν “εμμέσως πλην σαφώς” κατά της Κεντρικής.

“Η κυβέρνηση ταυτόχρονα παραπονιέται ότι άδικα μας κατηγορούν διεθνώς ότι δεν παίρνουμε όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση του ξεπλύματος. Σχιζοφρενικό.

Ο κ. Δημητριάδης εν είδει επιστολής στην ανάρτησή του αφήνει και «υστερόγραφο»: ΥΓ: Μήπως η παραίτηση του Γιάγκου Δημητρίου σήμερα δεν είναι εντελώς τυχαία; ΥΓ2: Μηπως ετοιμάζουν το έδαφος να διορίσουν κανένα από τους καλύτερους τραπεζίτες του κόσμου για διοικητή της ΚΤ;”.

Δείτε το post του κ. Δημητριάδη:

MM