Απάντηση Συλλούρη σε ΑΚΕΛ για «φάκελο της Κύπρου»

Απάντηση Συλλούρη σε ΑΚΕΛ για «φάκελο της Κύπρου» | Newsit.com.cy

Ο κ. Συλλούρης σχολίαζε τις χθεσινές αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για το πόρισμα της κυπριακής βουλής για το «Φάκελο της Κύπρου» κατά την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στην ειδική συνεδρία του Σώματος για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

“Δεν απάντησα χθες στον κ. Κυπριανού γιατί θεωρούσα ότι η χθεσινή μέρα ήταν περισσότερο μέρα για να τιμήσουμε τους ήρωες και όσους θυσιάστηκαν και να τονίσουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν και για τα οποία διαφωνούμε”, είπε.

Το ΕΥΡΩΚΟ, πρόσθεσε, “δεν ψήφισε το αποτέλεσμα της ad hoc επιτροπής για το φάκελλο της Κύπρου γιατί φρόντισαν τα κόμματα, με πρώτο το ΑΚΕΛ, να μην συμμετέχει στην ad hoc επιτροπή το ΕΥΡΩΚΟ, κατά την άποψη μου παραβιάζοντας και τους κανονισμούς της Βουλής, και όποτε θέλουν είμαι στη διάθεση τους σε τηλεοπτική συζήτηση να το συζητήσουμε”.

Καταλήγοντας είπε ότι “ εάν συμμετείχαμε, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο καλό και πολύ πιο αποτελεσματικό και πολύ πιο σωστό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άντρος Κυπριανού: Το πραξικόπημα δεν ήταν εμφύλιος αλλά προδοσία

«Δολοφονήστε τον Μακάριο!» Δέκα ιστορικές ΦΩΤΟ από τις απόπειρες κατά του Μακαρίου μέχρι το Πραξικόπημα

15 Ιουλίου ’74: Το πραξικόπημα, ο «μίνι εμφύλιος», η εισβολή

MM