Ο Χρίστου έτοιμος να «δώσει» αρχηγούς κομμάτων που βολιδοσκοπούν το ΕΛΑΜ – «Μπορώ να το αποδείξω καλύτερα να προσέχουν» [vid]

Ο Χρίστου έτοιμος να «δώσει» αρχηγούς κομμάτων που βολιδοσκοπούν το ΕΛΑΜ – «Μπορώ να το αποδείξω καλύτερα να προσέχουν» [vid] | Newsit.com.cy

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Κληθείς αρχικά να σχολιάσει τα ευρήματα του ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ αναφορικά με την μουσουλμανοποίηση των κατεχομένων ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι προωθείται ούτε λίγο ούτε πολύ η πλήρης εξισλαμοποίηση της Κύπρου.

Θα πρέπει τόνισε στη συνέχεια να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.
Αναφορικά με την άποψη υπέρ ενός ενιαίου κράτους ο κ.Χρίστου σημείωσε ότι διχοτόμηση, είναι η Ομοσπονδία. Η διχοτόμηση θα επέλθει σύντομα με τη ΔΔΟ, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως «Το εθνικό κράτος διασφαλίζει ότι ουδέποτε θα επέλθει διχοτόμηση»

«Αναγνωρίζουμε τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα της μειοψηφίας. Έχουν όμως και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Το 18% δεν μπορεί να εκλέγει δικό του Πρόεδρο.

Παρουσιάζουν την ΔΔΟ προς τον λαό ότι είναι η μοναδική λύση που μπορεί να εφαρμοστεί», τόνισε.

«Καμιά ομοσπονδία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Κύπρο. Θέλουμε να εφαρμόσουμε μια ομοσπονδία που να βασίζεται ουσιαστικά σε θρησκευτικό διαχωρισμό του λαού, κάτι που έγινε στη Ν.Αφρική», συμπλήρωσε.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο Β’ ΓΥΡΟΣ
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και την έντονη σεναριολογία για τον Β΄Γύρο, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως «η καλύτερη δημοσκόπηση για εμάς θα είναι στις 28 Ιανουαρίου. Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα ποσοστά των βουλευτικών και να είμαστε στη δεύτερη θέση».

Κληθείς να απαντήσει για τις φερόμενες συναντήσεις που έλαβαν χώρα με άλλα κόμματα ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις του ΕΛΑΜ, ο κ.Χρίστου είπε ότι «Θα περιμένουμε να δούμε τους εναπομείναντες, θα δώσουμε ένα ερωτηματολόγιο στους δυο και ανάλογα με τοποθετήσεις και απαντήσεις τους θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το ΕΛΑΜ. Είναι πολύ νωρίς τώρα».

Προσέθεσε δε ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ πως «Έγιναν προσπάθειες βολιδοσκόπησης ΕΛΑΜ αρκετούς μήνες πριν την εξαγγελία. Αν το πετυχαίναν σκοπός ήταν να αντλήσουν ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ…Εγώ δεν λέω ψέματα, έγιναν συναντήσεις, δυστυχώς γι’ αυτούς. Μπορώ να το αποδείξω και καλύτερα να προσέχουν».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΛΑΜ: «Η Συμμαχία Πολιτών μας αντιγράφει»

«Πύρα» από κατεχόμενα στον Αρχιεπίσκοπο: «Ξεπέρασε τα όρια»

Αθώος ο Ταγματάρχης της Ε.Φ. για τον «ξυλοδαρμό» φαντάρου – Έκθετο για βιαστικούς χειρισμούς το ΥΠΑΜ

MM