Περδίκης: Ο ΥΠΟΙΚ σύγχυσε τη Βουλή με την παραμυθούπολη

Περδίκης: Ο ΥΠΟΙΚ σύγχυσε τη Βουλή με την παραμυθούπολη | Newsit.com.cy

Σε δήλωσή του μετά την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Περδίκης είπε πως «νομίζω ότι ο Υπουργός Οικονομικών έχει συγχύσει την παραμυθούπολη με τη Βουλή των Αντιπροσώπων«.

«Μας παρουσίασε μια ονειρική εικόνα της κυπριακής οικονομίας με πολύ ζωντανά παραμυθένια χρώματα», είπε, προσθέτοντας ότι «σίγουρα όμως οι χιλιάδες άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, αυτοί που παίρνουν μισθούς πείνας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι κουρεμένοι καταθέτες, οι κάτοχοι αξιογράφων, οι δανειολήπτες όλοι αυτοί οι οποίοι δύσκολα περνούν, πολύ πιο δύσκολα από τον ίδιο τον Υπουργό βεβαίως, δεν θα συμμερίζονται την αισιοδοξία και τα ζωντανά χαρούμενα χρώματα με τα οποία έχει ζωγραφίσει την κυπριακή οικονομία».

Ο κ. Περδίκης υπενθύμισε ότι πέρσι ο κ. Υπουργός από το ίδιο βήμα χάριζε μετοχές του Συνεργατισμού στους κουρεμένους καταθέτες, προσθέτοντας ότι «σήμερα άλλαξε το σενάριο».

«Σήμερα μοίρασε τον Συνεργατισμό στους επενδυτές. Φαίνεται ότι βασιλόπιττα του Συνεργατισμού κόπηκε κάπως νωρίς φέτος και βέβαια με τέτοιου είδους πολιτικές δεν αντιμετωπίζεις ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη κυπριακή οικονομία που είναι η Συνεργατική Τράπεζα», κατέληξε.

MM