Προεδρικές Εκλογές: Πρόκληση η αντιπαράθεση επιτελείων για εκποιήσεις

Προεδρικές Εκλογές: Πρόκληση η αντιπαράθεση επιτελείων για εκποιήσεις | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις στο επιτελείο του, στη Λεμεσό, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως «είναι πρόκληση για τους Κύπριους πολίτες να γίνεται αντιπαράθεση και ανταλλαγή επικρίσεων μεταξύ των επιτελείων Σταύρου Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλου, για το ποιός ευθύνεται για το νόμο για τις εκποιήσεις και τον κίνδυνο να βρεθούν χιλιάδες οικογένειες συμπατριωτών μας χωρίς στέγη».

Οι πολίτες, συνέχισε, γνωρίζουν την πραγματικότητα, «και η πραγματικότητα είναι ότι τεράστιες ευθύνες φέρει η διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, η οποία με την κακή οικονομική της πολιτική οδήγησε την κυπριακή οικονομία σε βαθιά κρίση και προσκάλεσε στην Κύπρο την Τρόικα».

Επιπρόσθετα, ανέφερε, ευθύνες φέρουν ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, που ψήφισαν το νόμο για τις εκποιήσεις. Σημείωσε πως «είναι γι’ αυτό που, ούτε η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, ούτε η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη ή Νικόλα Παπαδόπουλου, αποτελούν επιλογές που μπορούν να φέρουν πραγματικά λύσεις που να εξυπηρετούν τους κύπριους πολίτες» και πως » οι τρεις αποτελούν μέρος του προβλήματος, γι’ αυτό δεν μπορούν να αποτελέσουν και τη λύση του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, λύση στο πρόβλημα των εκποιήσεων δίνει η πρόταση του για δημιουργία ενός Ειδικού Ταμείου Χρηματοοικονομικών Διευκολύνσεων, το οποίο μπορεί να επιφέρει κούρεμα των δανείων. Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κούρεψε τις καταθέσεις, τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, εμείς θέλουμε να κουρέψουμε τα δάνεια για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους κύπριους αλλά ταυτόχρονα, για να σώσουμε την πρώτη κατοικία».

Ο κ.Λιλλήκας ανέφερε, ακόμη, πως μέσα από τις συναντήσεις του με Κύπριους πολίτες βρέθηκε μπροστά σε » περιπτώσεις συνανθρώπων μας, οι οποίοι βιώνουν, διαφορετικό σε κάθε οικογένεια, αλλά πραγματικό ανθρώπινο δράμα» και συγκεκριμένα, όπως είπε, οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κάποιες από τις οποίες με παιδιά με σοβαρές νοητικές ή παθολογικές ασθένειες.

«Αυτά είναι τα πραγματικά βιώματα της κυπριακής κοινωνίας σήμερα και είναι πρόκληση να δηλώνει ο Υπουργός των Οικονομικών αλλά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι υπάρχει πλεόνασμα 500 εκατομμυρίων», είπε, και πρόσθεσε πως «αν υπήρχε η ελάχιστη ανθρώπινη, κοινωνική ευαισθησία στη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ήταν, αφού υπάρχει αυτό το πλεόνασμα, να διαθέσει μερικά εκατομμύρια για να επιλύσει τα προβλήματα που βιώνουν αυτές οι οικογένειες».

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε πως είναι γι’ αυτό που επιβάλλεται να υπάρξει αλλαγή και «είναι ντροπή, στον 21ο αιώνα η Κύπρος να αντιμετωπίζει τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες, ενώ η Πολιτεία διαθέτει τα μέσα, αν θέλει, για να έχουμε πραγματικά ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας».

MM