ΥΠΑΜ: Οι ασκήσεις με Ισραήλ ενέχουν σημαντικά πολιτικά μηνύματα – Η ενίσχυση του Πυροβολικού έχει ξεκινήσει

ΥΠΑΜ: Οι ασκήσεις με Ισραήλ ενέχουν σημαντικά πολιτικά μηνύματα – Η ενίσχυση του Πυροβολικού έχει ξεκινήσει | Newsit.com.cy

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, σε χαιρετισμό στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Καλαμπουρτζή, στο Δελίκηπο, όπου έγινε η καθιερωμένη επίσημη εκδήλωση του Πυροβολικού με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, ο Υπουργός είπε ότι μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση, τις ασκήσεις και κάνοντας πράξη το ρητό του Πυροβολικού «Ισχύς δια της Γνώσεως», οι Πυροβολητές τιμούν την ηρωική τους παράδοση αλλά και κάνουν διαρκώς βήματα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της συνεχούς αναβάθμισης.

«Όπως υλοποιήθηκε συντεταγμένα και ταχύτατα η νέα δομή δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς, όπως με απόλυτη επιτυχία εφαρμόστηκε ο θεσμός των συμβασιούχων οπλιτών, ενισχύοντας όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά την Εθνική Φρουρά, μέσα από τη μείωση της φυγοστρατίας, με την ίδια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα υλοποιείται και το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις μας επιτρέπουν να ενισχύουμε σημαντικά το αποτρεπτικό ρόλο της Εθνικής Φρουράς αλλά και την ίδια ώρα μέσα από σειρά αμυντικών συμφωνιών που για πρώτη φορά έχουμε υπογράψει με όλες τις γειτονικές χώρες, αλλά και με αριθμό ευρωπαϊκών κρατών, και όχι μόνο, η Κύπρος αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας και ως συνεισφορέας ασφάλειας.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, υπέδειξε ακόμα ο κ. Φωκαΐδης, «μας επιτρέπουν να ασκούμαστε και να επιχειρούμε μαζί σε διεθνείς και διμερείς ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, όπως αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο».

Ανέφερε ότι τέτοιες ασκήσεις έχουν τεράστιο επιχειρησιακό όφελος γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να συνασκηθούμε με ένα από τους πιο ισχυρούς στρατούς στο κόσμο, με μια από τις καλύτερες αεροπορίες, με μια από τις καλύτερες δυνάμεις καταδρομών αλλά και την ίδια ώρα είναι ασκήσεις με ενέχουν σημαντικά πολιτικά μηνύματα. Σύμφωνα με τον Υπουργό, ανάλογες ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2018 με συμμετοχή και άλλων κρατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απάντηση στο Barbaros: Κοινή άσκηση Τελ Αβίβ-Λευκωσίας με ισραηλινά μαχητικά πάνω από τα κατεχόμενα

EastMed – Μνημόνιο Συναντίληψης: Τετραμερής με την «επίνευση» της Ε.Ε. – Στο ενεργειακό «καναβάτσο» η Άγκυρα

MM