Σάλος με γκάλοπ στα κατεχόμενα – Ντενκτάς: «Μου ζήτησαν 500.000 ευρώ»

Σάλος με γκάλοπ στα κατεχόμενα – Ντενκτάς: «Μου ζήτησαν 500.000 ευρώ» | Newsit.com.cy

Οι αντιδράσεις των κομμάτων προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων με αναφορές στις κατηγορίες του Ντενκτάς κατά του ιδιοκτήτη της εταιρείας Γκεζιτζί ότι του ζήτησε 500 χιλιάδες ευρώ ώστε να αναδείξει η έρευνα ως δεύτερο το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς τα αποτελέσματα είναι πλαστά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ψηφοφόρος γνωρίζει το κόμμα του και θα τον εμπιστευτεί.

Και ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας- Νέες Δυνάμεις Μεχμέτ Τσακιτσή έκανε λόγο για παρεμβάσεις και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό στην τ/κ πολιτική σκηνή χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα «πλαστά».

Διερωτήθηκε ακόμα γιατί ενώ στα κατεχόμενα υπάρχουν «πανεπιστήμια» και εταιρείες ερευνών, εντούτοις τουρκικές εταιρείες διενεργούν δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα.

«Η εταιρεία Γκεζιτζί εμφανίζεται σε κάθε προεκλογική περίοδο και δημιουργεί τις δικές της εντυπώσεις», είπε και κάλεσε τους Τ/κ να μην επηρεάζονται από τέτοιου είδους στημένες δημοσκοπήσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουτρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το οποίο σύμφωνα με την έρευνα είναι πρώτο στις προτιμήσεις με ποσοστό 34,2%, θα μείνει μόνο του και κανένα κόμμα δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του με αποτέλεσμα να μην καταφέρει τελικά να γίνει «κυβερνών» κόμμα.

Ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων) Ερχάν Αρικλί είπε ότι τα κόμματα που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στα κατεχόμενα και να «κυβερνήσουν» διεξάγουν δημοσκοπήσεις για να παραπληροφορήσουν.

Ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν δύο ακόμα δημοσκοπήσεις, μια που διενεργήθηκε από εφημερίδα και μια που διενεργήθηκε με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, ενώ σε πολλές δημοσκοπήσεις ο διενεργών τη δημοσκόπηση δεν ρωτά τον ερωτηθέντα για την γνώμη του για το κόμμα του.

Εξάλλου, σε γραπτή απάντηση της, η εταιρεία Γκεζιτζί για τις κριτικές που δέχθηκε, αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια για αμφισβήτηση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κάτι το οποίο δεν ισχύει, είπε και εξήγησε τον τρόπο διεξαγωγής της δημοσκόπησης.

MM