Αναστασιάδης για «κούρεμα»: Με δικαίωσε ο Ντάισελμπλουμ

Αναστασιάδης για «κούρεμα»: Με δικαίωσε ο Ντάισελμπλουμ | Newsit.com.cy

Σαφή απάντηση σε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραποιούν τα γεγονότα σχετικά με το κούρεμα του 2013 έδωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αγία Βαρβάρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι επιβεβαίωσε πως στην Κύπρο δεν υπήρχαν τότε εγγυημένες καταθέσεις και ο κίνδυνος της κατάρρευσης του κράτους χωρίς μνημόνιο, ήταν άμεσος.

Είπε ακόμη ότι το κούρεμα που τελικά εγκρίθηκε από τη Βουλή ήταν το αποτέλεσμα της καταψήφισης της πρώτης πρότασης που αφορούσε την αποκοπή μίας έκτακτης εισφοράς από το σύνολο των καταθετών που δεν ήταν παρά οι τόκοι δύο χρόνων και μόνο.

Προστίθεται στην ανακοίνωση του επιτελείου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε προσφώνηση του Προέδρου του σωματείου «Ομόνοιας» Αγίας Βαρβάρας Λώρη Νεοκλέους, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η Αγία Βαρβάρα θα εργαστεί άοκνα για την επανεκλογή του, προκειμένου όπως είπε, να εξασφαλίσουμε την επανένωση της πατρίδας μας.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι με την επανεκλογή του θα δούμε επιτέλους την επανένωση της πατρίδας μας αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας μας. Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

MM