Αβέρωφ Νεοφύτου: «Για τον Αναστασιάδη μιλούν τα έργα του»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Για τον Αναστασιάδη μιλούν τα έργα του» | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Νεοφύτου, είπε πως για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «μιλούν τα έργα του και στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις και στην εξωτερική πολιτική και στις στρατηγικές συνεργασίες και στην ενέργεια, αλλά και που έφερε το Κυπριακό ένα βήμα από τη λύση, έχοντας τον ΓΓ του ΟΗΕ για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού να δηλώνει πως δεν νοείται λύση αν δεν καταργηθούν οι καταραμένες εγγυήσεις του ’60 και αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα».

Όσον αφορά την πρωινή δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας ο Σταύρος Μαλάς, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε «απόν χουμίσει το σπίτι του, θα ππέσει να τον τσιλλήσει».

Είπε ακόμη πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση, πέραν της ειδησεογραφικής, για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν σε επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ελλάδας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα «ότι υπάρχει ένα πρόβλημα κατοχής στην Κύπρο και πρέπει όλοι να συμβάλουν στη δίκαιη και σωστή επίλυση του».

Λέγοντας πως φέτος ήταν μια ακόμα δύσκολη κοινοβουλευτική χρονιά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ευχαρίστησε όλα τα πολιτικά κόμματα «που μέσα σε πνεύμα συναίνεσης, κατορθώσαμε και περάσαμε αρκετά νομοθετήματα, ωφέλημα για τους πολίτες».

Υπενθυμίζοντας πως παραμένουν τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και «τα σημαντικά νομοσχέδια για τα Υφυπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού», ο κ.Νεοφύτου εξέφρασε την ελπίδα όπως, μετά τις εκλογές, «θα δούμε αυτά τα ζητήματα γιατί, μπορεί η δημοσιονομική εξυγίανση να μας βοήθησε να σταθούμε στα πόδια μας, όμως οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τους μεγάλους ορίζοντες για τον τόπο μας».

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, του Δημοτικού Σχολείου Παλώδιας και με αφορμή αυτό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως η Παιδεία του τόπου μας αλλά και γενικότερα στον κόσμο, είναι η καλύτερη επένδυση για τους νέους.

«Στην Κύπρο, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, πάρα τις οικονομικές δυσκολίες, έχει κάνει επένδυση τόσο σε θέματα υποδομών, που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το πιο σημαντικό, πέτυχε τη Μεταρρύθμιση που δίνει την ευχέρεια, οι ικανοί και οι άξιοι να μπαίνουν στις τάξεις και να διδάσκουν τα παιδιά μας», είπε και πρόσθεσε «αυτή την κορυφαία Μεταρρύθμιση τη χρωστούσαμε στα παιδιά μας και στην κυπριακή εκπαίδευση και πρέπει με σταθερά βήματα να συνεχίσουμε και στον τομέα της Παιδείας, για ακόμα καλύτερες μέρες».

MM