ΔΗΚΟ: Χρειάζεται πιο διεκδικητική πολιτική στο Κυπριακό

ΔΗΚΟ: Χρειάζεται πιο διεκδικητική πολιτική στο Κυπριακό | Newsit.com.cy

«Νομίζω ότι η επίσκεψη Ερντογάν την Ελλάδα και οι δηλώσεις που έχει κάνει, αλλά ακόμη και το σιγοντάρισμα αυτών των δηλώσεων από τον Ακιντζί στην Κύπρο δείχνει ότι η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική δεν έχει πετύχει», ανέφερε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά το ένατο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όπως είπε, «η προσπάθεια ότι με τις παραχωρήσεις και με την προσέγγιση του καλού παιδιού θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ανταλλάγματα φαίνεται ότι είναι και αποτυχημένη και χωρίς προοπτική να αποδώσει και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάξει η προσέγγιση, να μπουν άλλες προτεραιότητες, να επανέλθουν τα βασικά ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και γι’ αυτό χρειάζεται και μία νέα στρατηγική στο Κυπριακό».

«Έχει δοκιμαστεί η υφιστάμενη πολιτική για πολλά χρόνια και όχι μόνο δεν μας έχει φέρει πιο κοντά στη λύση του Κυπριακού αλλά αντίθετα μας έχει αφήσει αρνητικά κεκτημένα στις συνομιλίες τα οποία θα επικαλείται στη συνέχεια η άλλη πλευρά, δυστυχώς με δικές μας προτάσεις και υποχωρήσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται μια νέα προσέγγιση και μια πιο διεκδικητική πολιτική που θα παρουσιάσει και θα εφαρμόσει ο κύριος Νικόλας Παπαδόπουλος», κατέληξε.
 

Ενότητες
MM