Μετά το Ισραήλ διευρύνεται η στρατιωτική συνεργασία και με Αίγυπτο – Υπογράφεται μνημόνιο για Έρευνα και Διάσωση

Μετά το Ισραήλ διευρύνεται η στρατιωτική συνεργασία και με Αίγυπτο – Υπογράφεται μνημόνιο για Έρευνα και Διάσωση | Newsit.com.cy

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψουν ο Υπουργός ‘Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης και ο κ. Sobhy, οι οποίοι θα έχουν επίσης σήμερα διαβουλεύσεις στο ΓΕΕΦ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Κύπρος και Αίγυπτος υπέγραψαν το 2015 αμυντική συμφωνία, ενώ το 2016 και 2017 έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται ετήσια προγράμματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός, που συνοδεύεται από διευρυμένη αντιπροσωπεία του αιγυπτιακού στρατού, θα επισκεφθεί μονάδες της Ε.Φ., όπου θα παρακολουθήσει στρατιωτικές επιδείξεις. Θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κύπρο και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, για να συμμετάσχει στην 1η Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

MM