«Ο Αναστασιάδης ανήγαγε τον Αρχιεπίσκοπο σε προνομιακό συνομιλητή»

«Ο Αναστασιάδης ανήγαγε τον Αρχιεπίσκοπο σε προνομιακό συνομιλητή» | Newsit.com.cy

Διερωτήθηκε πώς μπορεί να αποδοθεί ισότητα και να αποδοθούν δικαιώματα όταν, υπερισχύει η θέση της Εκκλησίας που αποφαίνεται ότι η γυναίκα δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα της.

Η κ. Κουκουμά εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλο, μη θεοκρατικό κράτος στον κόσμο στο οποίο ο Πρόεδρος της χώρας να έχει αναγάγει τον Αρχιεπίσκοπο με προνομιακό συνομιλητή και στενό συνεργάτη για τα θέματα της παιδείας και στο εθνικό θέμα.

Στη συνέχεια είπε ότι η Κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του κράτους αποχαρακτηρίστηκε αρχαίο μνημείο για να ανεγερθεί πολυτελές ξενοδοχείο του Αρχιεπισκόπου.

Οι σημερινοί κυβερνώντες θα παραδώσουν την εξουσία στον Μάρτη, εφόσον ο λαός αποφασίσει έτσι, με το χειρότερο δείχτη όσον αφορά τη συμμετοχή γυναικών στον Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς μόνο μία γυναίκα βρήκε ο Πρόεδρος να διορίσει και αυτήν μετά την κοινωνική κατακραυγή, είπε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι ο Σταύρος Μαλάς ξεκαθάρισε πως εφόσον εκλεγεί το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από γυναίκες.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε περαιτέρω ότι το οικογενειακό δίκαιο της Κύπρου χρειάζεται άμεσα προοδευτικό εκσυγχρονισμό, μέσα από τον οποίο να δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός είσπραξης διατροφών και να θεσμοθετηθεί η κάλυψη από το κράτος των διατροφών, που ο υπόχρεος δεν μπορεί αποδεδειγμένα να πληρώσει και ακολούθως το κράτος να αναλαμβάνει την είσπραξη τους όταν ο γονέας έχει πλέον εισοδήματα.

Η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε επίσης στην προσφυγική πολιτική, παρατηρώντας ότι δεν έμειναν και πολλά για να σχολιάσουμε.
Πρόσθεσε ότι την ώρα που εκκρεμούν στη μέριμνα 3.700 αιτήσεις από νεαρά ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν στέγη την ώρα που η Κυβέρνηση έχει περίσσευμα 5 εκατομμυρίων, τα οποία μέσα από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2017 αξιοποιούνται για την προεκλογική του Νίκου Αναστασιάδη.

MM