Κουλίας: «Απασφάλισε» για διασπάθιση δημοσίου χρήματος – «Παίρνουμε σε όλους τους δείκτες κούλλουρο!»

Κουλίας: «Απασφάλισε» για διασπάθιση δημοσίου χρήματος – «Παίρνουμε σε όλους τους δείκτες κούλλουρο!» | Newsit.com.cy

Στην ομιλία του, ο κ. Κουλίας εξήρε την ανεξαρτησία θεσμών όπως του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα για καταγγελία φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Τάχθηκε υπέρ της πρόσληψης Δικαστών με τη διαδικασία των εξετάσεων και όχι μέσω διορισμών.

Ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε στην απώλεια €30 εκατομμυρίων ετησίως από τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, τις 25 καταγγελίες που αφορούν ανέγερση των κτιρίων για το ΤΕΠΑΚ, από τις οποίες προχώρησαν μόνο οι τρεις, καθώς και στις δαπάνες για τα ενοίκια κτιρίων για στέγαση των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και στις πολύ υψηλές τιμές των φαρμάκων.

Αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος προνοεί κάθε χρόνο δαπάνες που ανέρχονται στο €1 δισεκατομμύριο.

«Παίρνουμε σε όλους τους δείκτες κούλλουρο. Τι χάλασε; Οι καθηγητές; Τα προγράμματα και οι ειδήμονες από το Υπουργείο Παιδείας. Είναι απαράδεκτοι», συμπλήρωσε.

Για το Κυπριακό, ο κ. Κουλίας υποστήριξε πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη διέγραψε την Κυπριακή Δημοκρατία και μετέβη στην 5μερη «και φόρτωσαν και τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων και αφού είδαν πόσο έξυπνοι είμαστε, έβαλαν φορολογία στους μαθητές μας. Το κατάπιαμε και αυτό».

Επέκρινε τόσο την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια όσο και την κυβέρνηση Αναστασιάδη για την οικονομία.

Καταλόγισε στην Κυβέρνηση Χριστόφια την στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας με €1,8 δις, η οποία κατέρρευσε στη συνέχεια, αποδέχθηκε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που στοίχισε στις κυπριακές τράπεζες €4,5 δις, για την αύξηση του ΕΛΑ, αλλά και την έρευνα της Pimco, που κατέδειξε κεφαλαιακές ανάγκες €10 δις.

Καταλόγισε στην παρούσα κυβέρνηση ότι έκλεισε τις τράπεζες, υπονοώντας τις συνεχόμενες τραπεζικές αργίες, το κούρεμα καταθέσεων, το «ξεπούλημα» των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα, την «κατάσχεση», όπως χαρακτήρισε την εθνικοποίηση του Συνεργατισμού και αλλά και το ότι η ιδιοκτησία κυπριακών τραπεζών πέρασε σε ξένους μετόχους.

«Δεν αφήσατε τράπεζα σε κυπριακά χέρια, έναντι πινακίου φακής», είπε.

MM