Στήριξη Λιλλήκα σε Παμπορίδη για ΟΑΥ

Στήριξη Λιλλήκα σε Παμπορίδη για ΟΑΥ | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα «δεδομένου ότι η κείμενη νομοθεσία επιβάλλει διαβούλευση της εκτελεστικής εξουσίας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα πριν να προχωρήσει στο διορισμό νέου Προέδρου».

«Άκουσα με προσοχή τις απόψεις του κ. Λιλλήκα και δεδομένης της ευαίσθητης περιόδου στην οποία εισέρχεται ο τομέας της υγείας, της υλοποίησης της μεταρρύθμισης και του αναβαθμισμένου ρόλου που θα παίξει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ανταλλάξαμε απόψεις για το πρόσωπο το οποίο θα ήταν καλό να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λιλλήκας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ενημέρωση προσθέτοντας ότι «πρέπει να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η επιλογή που έχει κάνει ,ξεφεύγει από αυτή την παράδοση που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, δηλαδή της εξυπηρέτησης κομματικών ή άλλων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

«Συμμερίζομαι την εκτίμηση και αξιολόγηση για το συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει την πρόθεση να εισηγηθεί ο Υπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα στηρίξουμε την επιλογή του Υπουργού γιατί θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, που όπως είπε ο Υπουργός, θα κληθεί η πολιτεία και ιδιαίτερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας να ολοκληρώσει μια σειρά από αποφάσεις, να τις θέσει σε υλοποίηση για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το ΓεΣΥ», ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

«Μένει πολύς δρόμος μπροστά μας, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, τώρα είναι ώρα για να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και χρειάζονται σε αυτή την προσπάθεια όσοι πιστεύουν πραγματικά στο ΓεΣΥ και όσοι απέδειξαν με τη δουλειά τους ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο, να συνεχίσουν να προσφέρουν», κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

MM