Αβέρωφ Νεοφύτου: Κάποιοι προσπαθούν με πάθος να γυρίσουν τον τόπο πίσω

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κάποιοι προσπαθούν με πάθος να γυρίσουν τον τόπο πίσω | Newsit.com.cy

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας δηλώσεις επιτελών υποψηφίων Προέδρων, για τα συμβάντα του Μαρτίου του 2013.

Ο τόπος μας, όπως είπε, πάει μπροστά παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, η οικονομία ανακάμπτει η ανεργία μειώνεται και δημιουργείται ξανά η ελπίδα η προοπτική για τον τόπο.

«Ως να απουσίαζαν από την Κύπρο, ανακάλυψαν ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές σχεδόν 5 χρόνια μετά από τα συμβάντα ότι εξαπατήθηκαν. Και ποιοι δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν; Οι πλέον αρμόδιοι» είπε.

Ο κ. Αβέρωφ διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν ένας Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών να δηλώνει 5 χρόνια μετά ότι έχει εξαπατηθεί.
«Καλά δεν ξέραμε τι ψηφίζαμε, τι είχαμε ενώπιον μας αλλά και δεν γνωρίζαμε την κρισιμότητα των στιγμών; Δεν θα μπω στον πειρασμό να αντιπαραταχθώ απλά να πω, πως γενικά και για όλους, ας αφήσουμε το χθες και ας δούμε πως μπορούμε και την Κύπρο να τραβήξουμε ακόμα πιο μπροστά αλλά και τους πολίτες και την κοινωνία να στηρίξουμε».

Αύριο όπως είπε, είναι μια ευκαιρία για της Κυβέρνηση να προικοδοτήσει με ένα συμβολικό ποσό των 25 εκ. ευρώ, το ταμείο αλληλεγγύης για στήριξη των ανθρώπων που πλήρωσαν βαρύ το κόστος για την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Με πράξεις πρέπει να δείχνουμε αν έχουμε ευαισθησίες σε αυτές τις ομάδες όχι προσπαθώντας μετά που ακύρωσε το αφήγημα τους ο Ντάιζελμπλουμ, δημιουργώντας με τις φωτοβολίδες νομιζόμενοι,ότι μπορούν να αλλάξουν τα γεγονότα» ανέφερε καταλήγοντας.

MM