Οργή εκπαιδευτικών για τις αναρτήσεις Αθ. Κυριακίδου – Την καταγγέλλουν στον Υπουργό

Οργή εκπαιδευτικών για τις αναρτήσεις Αθ. Κυριακίδου – Την καταγγέλλουν στον Υπουργό | Newsit.com.cy

Οι καταγγελίες έχουν φτάσει μέχρι και τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω για την τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ και νυν μέλους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Αθηνά Κυριακίδου, η οποία καταγγέλλεται από ομάδα εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα η κα Κυριακίδου καταγγέλλεται ως προς φερόμενες παρεμβάσεις της προς εκπαιδευτικούς υπέρ συγκεκριμένου Προεδρικού υποψηφίου.

Η επιστολή απεστάλη αρχικά στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ανέφερε πως λόγω αναρμοδιότητας διαβίβασε την επιστολή-καταγγελία στον υφυπουργό παρά τω Προέδρω.

Στην επιστολή, η οποία συνοδεύεται και από αναρτήσεις της κ. Κυριακίδου στο Facebook, καταγράφονται και τα εξής: «Η κυρία Αθηνά Κυριακίδου τοποθετείται συστηματικά με τρόπο ανάρμοστο σε δημόσιες πολιτικές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές φορές συγκρούεται δημόσια ακόμα και με εκπαιδευτικούς τους οποίους μετά κρίνει σε διαδικασίες προαγωγών και μεταθέσεων. Πέρα από ανάρμοστη, η συμπεριφορά της κ. Κυριακίδου και οι δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις της δεν της επιτρέπουν να κρίνει με αμεροληψία εκπαιδευτικούς με διαφορετική πολιτική τοποθέτηση από την ίδια, με αποτέλεσμα να αδικούνται εκπαιδευτικοί και συνάμα να αδικεί την ίδια την Παιδεία».

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης πως «υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων μας για τηλεφωνικές παρεμβάσεις προς τους ίδιους από την κ. Κυριακίδου με στόχο να τους επηρεάσει πολιτικά προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου υποψήφιου».
Στην επιστολή καταγγέλλονται μεταξύ άλλων και παρεμβάσεις τηλεφωνικές της ιδίας προς συναδέλφους τους, προκειμένου να τους επηρεάσει πολιτικά ως προς την κατεύθυνσή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρία.

Η συμπεριφορά αυτή όπως αναφέρει η καταγγελία βρίσκεται σε κάθετη σύγκρουση με τους κανόνες ανεξάρτητης και αξιοκρατικής λειτουργίας της ΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MM