Ιωνάς Νικολάου: Διαψεύδει Κυπριανού – «Δεν έχω ανάμειξη με κερκίδες»

Ιωνάς Νικολάου: Διαψεύδει Κυπριανού – «Δεν έχω ανάμειξη με κερκίδες» | Newsit.com.cy

Σε γραπτή απάντησή του σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι όλη η Κύπρος «γνωρίζει ποίοι πραγματικά αναμειγνύονται στα ποδοσφαιρικά πράγματα συγκεκριμένης ομάδας, με τους ίδιους τους φιλάθλους της να εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες και να τους καταγγέλλουν δημοσίως».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημείωσε ο κ. Νικολάου, «συνεχίζει να προβαίνει δημόσια σε ατεκμηρίωτες καταγγελίες για δήθεν παρεμβάσεις από μέρους μου που αφορούν επεισόδια βίας στα γήπεδα. Παραπέμπει σε γενικές αναφορές, επαναλαμβάνει τους ίδιους απαράδεκτους ισχυρισμούς στους οποίους προέβη και την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τα επεισόδια βίας που εκτυλίχθηκαν στο Τσίρειο». Όμως, σημείωσε, «παρά το ότι κλήθηκε να παρουσιάσει στοιχεία για τα όσα μου καταλογίζει, δεν τα παρουσίασε, με αποτέλεσμα να γίνεται μέρος μιας ενδεχόμενης πόλωσης του κλίματος, μετά τα πρόσφατα επεισόδια».

Σήμερα, ανέφερε, με νέες δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου «Alpha Ενημέρωση», κλήθηκε και πάλι να δώσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες του και «για να καλύψει την αδυναμία του να το πράξει συνέχισε να προκαλεί και ενδεχομένως να καταφεύγει σε περισσότερα ψέματα, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είναι λυπηρό», είπε, «ένας πολιτικός αρχηγός να καταφεύγει σε ψευδείς ειδήσεις, παραπέμποντας σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για να δημιουργεί εντυπώσεις».

Επιπλέον, διέψευσε «κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι έχω ανάμειξη είτε με κερκίδες είτε με τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων. Όλη η Κύπρος γνωρίζει ποιοι πραγματικά αναμειγνύονται στα ποδοσφαιρικά πράγματα συγκεκριμένης ομάδας, με τους ίδιους τους φιλάθλους της να εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες και να τους καταγγέλλουν δημοσίως», ανέφερε.

Καταλήγοντας, κάλεσε για άλλη μια φορά τον κ. Κυπριανού «να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και αρμοδίως να καταθέσει, εάν υπάρχουν, τα στοιχεία που δήθεν τεκμηριώνουν τα λεχθέντα του, όπως θα ανάμενε κάθε πολίτης και ειδικότερα από αρχηγό κόμματος».

MM