Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προσπάθειά μας παραμένει να ζήσουμε ειρηνικά σε ολόκληρη την Κύπρο

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προσπάθειά μας παραμένει να ζήσουμε ειρηνικά σε ολόκληρη την Κύπρο | Newsit.com.cy

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η προσπάθειά μας είναι μία, να δούμε πώς επιτέλους μπορούμε να ζήσουμε σε ολόκληρη την Κύπρο, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι, σε ειρηνικές συνθήκες κάτω από συγκεκριμένους όρους που προβλέπει και διαγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως προϋποθέσεις που τις θέτουμε εμείς αλλά ως πανανθρώπινα αγαθά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες στην Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών η οποία, όπως είπε, «δημιουργήθηκε από το 1974 και μετεξελίχθηκε αργότερα για να συμπεριλάβει πρώτα κάποια παιδιά που είχαν ανάγκη και αργότερα τα εγκλωβισμένα μας παιδιά», τα οποία καλωσόρισε ιδιαιτέρως λέγοντας ότι «μας δίνουν ελπίδα».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο τον Καινούργιο Χρόνο.

Σε δικό του χαιρετισμό ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, είπε ότι τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της κατεχόμενης Καρπασίας «μεταφέρουν μηνύματα αντοχής, θάρρους, αγωνιστικότητας και μεγάλης αγάπης για τον τόπο των γονιών και των άλλων προγόνων τους, που είναι και δικοί μας πρόγονοι».

Ανέφερε ότι «μεταφέρουν επίσης εικόνες από την πανέμορφη Καρπασία, μαζί με την μυρωδιά των κυκλάμινων που ανθίζουν πάντα εκεί για όλους εμάς που ελπίζουμε και ευχόμαστε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τον τερματισμό της κατοχής, ώστε η πατρίδα μας σύντομα να επανενωθεί, και σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας να προχωρήσουμε μπροστά, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο και περισσότερο υποσχόμενο μέλλον».

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε την Πρώτη Κυρία και Πρόεδρο της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, «για το σημαντικό έργο που προσωπικά επιτελεί μέσα από την Επιτροπή αυτή» ενώ εξέφρασε «εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την πολύ μεγάλη συμβολή των αποδήμων μας στο αξιόλογο έργο της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου».

Καταλήγοντας δήλωσε ότι «το μέλλον ανήκει στους νέους μας, ανήκει στη νέα γενιά και για αυτήν είναι ευθύνη εμάς να διασφαλίσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον».

Παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στην Πρώτη Κυρία και στον Επίτροπο Προεδρίας τους οποίους και ευχαρίστησαν για τη διαχρονική τους στήριξη καθώς και για το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο που έγινε πλέον θεσμός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία και διακρίσεις σε μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό σχεδιασμού χριστουγεννιάτικης κάρτας.

Το γεύμα διάνθησε μουσικά, η μπάντα του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κρασίδη.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με χειροκροτήματα και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

MM