Σερντάρ Ντενκτάς: Εξέφρασε πρόθεση να κατέλθει ως «υποψήφιος» στις «προεδρικές»

Σερντάρ Ντενκτάς: Εξέφρασε πρόθεση να κατέλθει ως «υποψήφιος» στις «προεδρικές» | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις του κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στα γραφεία της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», ο κ. Ντενκτάς αναφέρθηκε στις πρόωρες «εκλογές» λέγοντας ότι «ακόμα δεν κατάλαβα καλά – καλά πως φτάσαμε σε πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός ρώτησε μόνο τον Ερχιουρμάν (ηγέτης ΡΤΚ)» και είπε ακόμα ότι για τις «εκλογές» έχει ψηφιστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 75 εκατ. τουρκικών λιρών (16,5 εκατ. ευρώ).

Τις δηλώσεις Σερντάρ Ντενκτάς δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα η «Γενί Ντουζέν» με τον τίτλο «Πάλι θα αγοράσουν ψήφους» και γράφει ότι ο ηγέτης του ΔΚ είπε ότι έχει στοιχεία εναντίον ενός τουλάχιστον κόμματος το οποίο θα αγοράσει «ψήφους» για τις «βουλευτικές εκλογές», ενώ αναφερόμενος στο Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι το κόμμα αυτό είναι ένα «πρότζεκτ» του Τούρκου τέως Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ότι το καταστατικό του κόμματος και το πρόγραμμα του ετοιμάστηκε στην Άγκυρα.

Σε ερώτηση για τις «προεδρικές εκλογές» του 2019 είπε ότι προτίθεται να θέσει «υποψηφιότητα» και ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία του κόμματος του κατά το συνέδριο το 2019.

Ερωτηθείς για τις «βουλευτικές εκλογές» εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν τρεις πιθανότητες για συνεργασία για δημιουργία «κυβέρνησης», συνεργασία μεταξύ Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, συνεργασία μεταξύ Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργασία μεταξύ Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και Δημοκρατικού Κόμματος.

Είπε ακόμα ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει «έδρες» στην «βουλή» και ότι το Κόμμα του Λαού και το Κόμμα Αναγέννησης δεν θα εξασφαλίσουν το απαραίτητο ποσοστό για να μπουν στη «βουλή».

MM