Προεδρικές Εκλογές – Κυπριανού: Το σχόλιο για στήριξη Κατσουρίδη σε Μαλά

Προεδρικές Εκλογές – Κυπριανού: Το σχόλιο για στήριξη Κατσουρίδη σε Μαλά | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις το Σάββατο στο περιθώριο περιοδείας του στην περιοχή της Λεωφόρου Σταυρού στο Στρόβολο, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ριζική διαφωνία με την προσέγγιση της Βρετανής Πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι ανέμενε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση να αντιδράσουν στις δηλώσεις της κ. Μέι. Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε στη λύση του Κυπριακού να περιλαμβάνεται πλήρης αποστρατιωτικοποίηση, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εργαστούμε και για την απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων.

Διαβατήρια σε Τ/κ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απαίτησε την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν από τον Τ/κ συνδικαλιστή Σενέρ Ελτζίλ αναφορικά με την ύπαρξη κυκλώματος το οποίο επ’ αμοιβή εξασφαλίζει την παραχώρηση κυπριακών υπηκοοτήτων σε παιδιά Τκ και Τούρκων υπηκόων. Είναι πολύ σοβαρές αυτές οι καταγγελίες και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει στην άμεση διερεύνησή τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ώστε το ζήτημα αυτό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Οι υπηκοότητες πρέπει να παραχωρούνται εκεί και όπου υπάρχει το δικαίωμα και όχι εκεί και όπου υπάρχουν τα λεφτά, πρόσθεσε.

Προαγωγές στην Αστυνομία

Αναφερόμενος στις προαγωγές στην Αστυνομία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέδειξε ότι βλέπει τα πάντα μέσα από τους φακούς των κομματικών γυαλιών. Εξέφρασε λύπη επειδή ο Υπουργός «έχει παρέμβει σκαιότητα για να εξυπηρετήσει τα κομματικά συμφέροντα. Η προσέγγιση του, ουδεμία σχέση έχει με την αξιοκρατία η οποία θα διασφαλίσει ότι το κράτος μας θα προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μπροστά». Καταγγέλουμε, ανέφερε, τον τρόπο με τον οποίο έχει λειτουργήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και άλλοι στις πρόσφατες προαγωγές στην Αστυνομία.

Νίκος Κατσουρίδης

Ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το γεγονός ότι ο Νίκος Κατσουρίδης συντάσσεται με την απόφαση του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά «ικανοποιεί», προσθέτοντας ότι «θα δώσουμε τη μάχη με στόχο να περάσει ο Σταύρος Μαλάς στο δεύτερο γύρο των εκλογών με δυναμική για να κερδίσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών και η κάθε βοήθεια που παρέχεται προς τούτο είναι χρήσιμη».

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε πως μετά τις προεδρικές εκλογές, όταν θα συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τον Νίκο Κατσουρίδη η όλη του στάση θα ληφθεί υπόψη. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είπε ότι έκλεισαν τα ζητήματα που αφορούν τον κ. Κατσουρίδη, αλλά έκλεισαν οι συζητήσεις που διενεργούνταν για το θέμα της στήριξης του Σταύρου Μαλά, ενώ κληθείς να τοποθετηθεί επί πληροφοριών ότι ο Σταύρος Μαλάς πίεζε την ηγεσία του ΑΚΕΛ ώστε να υπάρξει καλύτερη σχέση του κόμματος με τον κ. Κατσουρίδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Σταύρος Μαλάς ουδέποτε πίεσε το ΑΚΕΛ, ούτε μπορεί να ασκήσει πίεση στο ΑΚΕΛ για το οποιοδήποτε θέμα.

Είπε τέλος ότι «ο Σταύρος έχει μια καλή σχέση με τον κ. Κατσουρίδη» και ανέφερε ότι ο κ. Κατσουρίδης δεν θα έχει λόγο στην προεκλογική εκστρατεία.

MM