Προεδρικές Εκλογές: Αυτοί θα προτείνουν τους πέντε υποψήφιους

Προεδρικές Εκλογές: Αυτοί θα προτείνουν τους πέντε υποψήφιους | Newsit.com.cy

Στις 29/12 υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές, με τα περισσότερα επιτελεία να έχουν καταλήξει στις προσωπικότητες που θα τους προτείνουν.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα τελειώσει στις 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Τον Νίκο Αναστασιάδη θα προτείνει η βουλευτής, αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Στέλλα Κυριακίδου. Με την επιλογή της κυρίας Κυριακίδου, το επιτελείο Αναστασιάδη θέλει περάσει μήνυμα αποδοχής της υποψηφιότητάς του από τις γυναίκες που μπορούν να πετυχαίνουν και να διακρίνονται.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, θα είναι η προσωπικότητα που θα προτείνει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Πρόκειται για μια ιστορική και καθ’ όλα σεβαστή προσωπικότητα, η οποία θεωρείται ότι μπορεί να στείλει ισχυρά, συμβολικά μηνύματα, που θα αυξήσουν και τα ποσοστά συσπείρωσης του ενδιάμεσου χώρου γύρω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει τον Σταύρο Μαλά. Ο κ. Βασιλείου προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και θέλει να στείλει το μήνυμα της αποδοχής του κ. Μαλά, πέραν και του ΑΚΕΛ.

Ο Γιώργος Λιλλήκας θα προταθεί από τον νεαρό Μάριο Παύλου, ένα παιδί αγωνιστή, που παρά τις όποιες δυσκολίες της ζωής του δεν τα έβαλε ποτέ κάτω παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον.

Για τον Χρίστο Χρίστου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος θα τον προτείνει.

Να σημειωθεί ότι για κάθε υποψηφιότητα, απαιτείται η κατάθεση ποσού €2.000 ως παράβολο και η υπογραφή των εγγράφων από 101 εκλογείς, ο ένας ως προτείνων και οι εκατό ως υποστηρίζοντες την υποψηφιότητα.

Το πρόγραμμα υποβολής υποψηφιοτήτων

Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών το πρόγραμμα υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΤΠ, πρώτος καταθέτει την υποψηφιότητά του ο Χάρης Αριστείδου στις 9 το πρωί, ακολουθεί στις 9.30 ο Χριστάκης Καπηλιώτης και στις 9.45 ο Ανδρέας Ευστρατίου.

Στις 10 το πρωί αναμένεται να καταθέσει την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Μηνάς και ακολουθεί στις 10.15 ο Χρίστος Χρίστου.

Ο Σταύρος Μαλάς καταθέτει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας, στις 10.30, ο Νικόλας Παπαδόπουλος στις 11 το πρωί και ένα τέταρτο μετά, στις 11.15, ο Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί επανεκλογή, καταθέτει την υποψηφιότητά του στις 11.45.

Πηγή: Σίγμα, ΚΥΠΕ

MM