Εγκρίθηκε το ψηφοδέλτιο των Προεδρικών εκλογών…με ενστάσεις και «εμπλοκή» στην εκτύπωση για το «κλεφτοπολιτικάντηδες» [pic]

Εγκρίθηκε το ψηφοδέλτιο των Προεδρικών εκλογών…με ενστάσεις και «εμπλοκή» στην εκτύπωση για το «κλεφτοπολιτικάντηδες» [pic] | Newsit.com.cy

Κατόπιν διευρυμένης σύσκεψης μεταξύ Εφόρου Εκλογών και επιτελείων των προεδρικών υποψηφίων, παρουσιάσθηκε ως αναμενόταν το ψηφοδέλτιο των προεδρικών εκλογών 2018, το οποίο εγκρίθηκε και υπογράφηκε από όλους.

Την ερχόμενη Τρίτη η Νομική Υπηρεσία θα δώσει την γνωμάτευσή της για το ψηφοδέλτιο για τις προεδρικές εκλογές του Γενάρη καθώς στην σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επιτελείων σήμερα, ηγέρθησαν ενστάσεις για το έμβλημα και το λεκτικό που το συνοδεύει του υποψήφιου Χάρη Αριστείδου.

Η σειρά των υποψηφίων επί του ψηφοδελτίου είναι η ακόλουθη: Χρίστος Χρίστου (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ΕΛΑΜ), Μιχάλης Μηνά (Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, ΟΑΔ), Νικόλας Παπαδόπουλος (συνασπισμός κομμάτων), Νίκος Αναστασιάδης (Ανεξάρτητος), Χάρης Αριστείδου (Ανεξάρτητος), Ανδρέας Ευστρατίου (Ανεξάρτητος), Χριστάκης Καπηλιώτης (Ανεξάρτητος), Γιώργος Λιλλήκας (Ανεξάρτητος) και Σταύρος Μαλάς (Ανεξάρτητος).

Ο Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην σύσκεψη σήμερα ήγειραν θέμα τα επιτελεία Αναστασιάδη και Μαλά για το έμβλημα του Χάρη Αριστείδου, που είναι χειροπέδες και το λεκτικό «Χειροπέδες στους κλεφτοπολιτικάντηδες». Ο κ. Δημητρίου είπε ότι έγινε μια πρώτη επαφή με τη Νομική Υπηρεσία και την Τρίτη θα της διαβιβαστεί και γραπτώς το αίτημα για γνωμάτευση. Εξήγησε ότι χρόνος υπάρχει καθώς ο προγραμματισμός για την εκτύπωση ψηφοδελτίων είναι για τις 7 Ιανουαρίου.

Ανέφερε ότι ο ίδιος ο κ. Αριστείδου είχε αρχικά εγείρει ένταση γιατί το λεκτικό δεν διαβάζεται ευδιάκριτα, παρόλο που ο ίδιος, είπε ο κ. Δημητρίου, γνώριζε από την αρχή τις προδιαγραφές για το έμβλημα.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι στη συνέχεια τα επιτελεία Αναστασιάδη και Μαλά ήγειραν εντάσεις ότι το έμβλημα και το λεκτικό είναι προσβλητικά και επί τούτου θα γνωματεύσει η Νομική Υπηρεσία.

Η κατάσταση, είπε, θα ξεκαθαρίσει σύντομα και δεν τίθεται θέμα χρόνου.

Ανέφερε ότι την Τρίτη κλείνει και η περίοδος ενστάσεων σε ό,τι αφορά τον εκλογικό κατάλογο και μετά, όσες ενστάσεις και αν υπάρξουν, η προσπάθεια είναι να δοθούν απαντήσεις αυθημερόν για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και να γίνει ο ορισμός των κέντρων στο εσωτερικό.

Και τα συνθήματα των υποψηφίων…

Νίκος Αναστασιάδης: Σταθερά Βήματα Μπροστά

Νικόλας Παπαδόπουλος: Αλλαγή, Αξιοπιστία, Ελπίδα

Σταύρος Μαλάς: Μας Ενώνει το Αύριο

Γιώργος Λιλλήκας: Ασφαλής Επιλογή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προεδρικές Εκλογές – Υποβολή υποψηφιοτήτων: Ποιοί πρότειναν ποιους και οι λίστες των υποστηριζόντων

MM