Σκληρή απάντηση από Αλληλεγγύη στον «περισπούδαστο» Δρ. Κιζίλγκιουρεκ για τους «αγωνιστές»

Σκληρή απάντηση από Αλληλεγγύη στον «περισπούδαστο» Δρ. Κιζίλγκιουρεκ για τους «αγωνιστές» | Newsit.com.cy

«Δεν είναι η πρώτη φορά που υποχρεωνόμαστε να δώσουμε σκληρές απαντήσεις στον περισπούδαστο κ. Νιαζί Κιζίλγκιουρεκ, ο οποίος χαρακτηρίζει τους πατριώτες αυτού του τόπου που αγωνίστηκαν για να διασώσουν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία εναντίον των δέκα χιλιάδων πάνοπλων στρατιωτών της TΜT και των τούρκων αξιωματικών τους μετά την τουρκική ανταρσία του 1964, ως… «αγωνιστών».

Θεωρούμε ότι αν ήταν πραγματικός δημοκράτης ο κ. Κιζίλγκιουρεκ, θα αναγνώριζε το δικαίωμα του κυπριακού λαού για την αυτοδιάθεση, και θα είχαν λάβει μέρος οι Τουρκοκύπριοι στον αγώνα εναντίον του αποικιακού ζυγού για την αυτοδιάθεση, την ύψιστη έκφραση της Δημοκρατίας για ένα λαό, που κατοχυρώνεται στο χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στο άρθρο 1, παράγραφος 2».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Συνεπώς, πριν παραδίδει μαθήματα Δημοκρατίας και Ιστορίας ο κ. Κιζίλγκιουρεκ, ας γνωρίζει ότι αυτός ο λαός αγωνίστηκε στη μεγίστη πλειοψηφία του για την αυτοδιάθεση. Όλα τα άλλα τα οποία λέει, παραπέμπουν σε φυλετικές και ιστορικές αγκυλώσεις, από τις οποίες δεν πρόκειται να απαλλαγεί ποτέ».

MM