Οζερσάι: Θα εμποδίσουμε γεωτρήσεις στο τεμάχιο «7» – Στα ανοικτά της Λεμεσού μεταξύ των τεμαχίων «8» & «9» η τουρκική γεώτρηση [vid]

Οζερσάι: Θα εμποδίσουμε γεωτρήσεις στο τεμάχιο «7» – Στα ανοικτά της Λεμεσού μεταξύ των τεμαχίων «8» & «9» η τουρκική γεώτρηση [vid] | Newsit.com.cy

Το ψευδοκράτος και η ΤPAO θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα εξερεύνησης φυσικού αερίου στο νοτιοδυτικό νησί, δήλωσε  στο Anadolu o λεγόμενος «Υπέξ» του ψευδοκράτους Κουντρέντ Οζερσάι.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε«παράνομο» το άνοιγμα διαγωνισμού για το οικόπεδο  «7» στην ΑΟΖ προς τις ξένες εταιρείες από την Δοίκηση των Ε/κ όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας πως είναι μια προσπάθεια να ληστέψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

«Η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ’ δεν θα επιτρέψουμε στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να πάρει ξένες εταιρείες στο Οικόπεδο 7», δήλωσε ο Οζέρσαι προσθέτοντας «Η ‘ΤΔΒΚ’ και η TPAO θα κάνουμε τις δικές μας έρευνες και θα προστατεύσουμε  τα δικαιώματά μας στο οικόπεδο 7».

Παράλληλα, αναφορικά με τις ενεργειακές εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ περί επικείμενης εξόδου του πλωτού γεωτρύπανου «Fatih-Πορθητής» αρχικά προς την Κασπία και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να προβαίνει σε γεώτρηση, κάπου στη Μεσόγειο, σήμερα νεώτερες πληροφορίες από την Τουρκία, αναφέρουν ότι η γεώτρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα μεταξύ των τεμαχίων «8» και «9», σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Λεμεσού. Στον τ/κ Τύπο γίνεται μόνο επιδερμική αναφορά για τις δηλώσεις του Τούρκου Υπ. Ενέργειας, ωστόσο υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες και αναρτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων που αναφέρουν πως η επικείμενη γεώτρηση στην Μεσόγειο θα γίνει μεταξύ των τεμαχίων «8» και «9», σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λεμεσού και εντός κυπριακής ΑΟΖ, σε περιοχή που τα κατεχόμενα ορίζουν αυθαίρετα ως ΑΟΖ του ψευδοκράτους τους. Επί του παρόντος, η παραπάνω δημοσιογραφική πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται πλήρως ακόμα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ραλλής Παπαγεωργίου για την επικείμενη τουρκική γεώτρηση εντός κυπριακής ΑΟΖ:

Εξάλλου, ο ψευδο-ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με ένα στρατόπεδο των Ηνωμένων Εθνών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο σημείο καθώς η περιοχή έχει πάρει τη μορφή ενός πολυσύχναστου κέντρου και το στρατόπεδο ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής.

«Υπάρχουν ελικόπτερα που απογειώνονται ή προσγειώνονται κοντά σε αυτό το στρατόπεδο. Υπάρχουν ελικόπτερα, φορτηγά στην μέση του χώρου των κατοίκων», πρόσθεσε.

MM