Φάκελος Κύπρου: Στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την 1η Νοεμβρίου

Φάκελος Κύπρου: Στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την 1η Νοεμβρίου | Newsit.com.cy

Οι τόμοι επιδίδονται σήμερα και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση  στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, σε δήλωση επί του θέματος είπε ότι μετά από μια πολύχρονη διαδικασία ο Φάκελος της Κύπρου, όπως ήταν αίτημα δεκαετιών θα αποτελεί πλέον κτήμα του κάθε ενδιαφερόμενου.

«`Όπως ήταν η δέσμευση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, Νικολάου Βούτση και Δημήτρη Συλλούρη, ο Φάκελος της Κύπρου θα παραδοθεί και θα γίνει κτήμα του λαού», ανέφερε.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παραδίδει τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρο της Βουλής θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τους τέσσερις τόμους την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί.

Ο κ. Φουρλάς διευκρίνισε ότι οι τόμοι περιλαμβάνουν το υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με το εγκληματικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Πρόσθεσε ότι στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει τους τόμους στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων «εδώ στο Κοινοβούλιο».

MM