Πέγεια: Δυό 18χρονοι κι ένας ανήλικος έκρυβαν σε χωράφι εκρηκτικά που μπορούσαν να τινάξουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο [vid]

Πέγεια: Δυό 18χρονοι κι ένας ανήλικος έκρυβαν σε χωράφι εκρηκτικά που μπορούσαν να τινάξουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο [vid] | Newsit.com.cy

Στη σύλληψη τριών νεαρών προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου χθες σε σχέση με κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό την  κατασκευή κροτίδων και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν λίγες ημέρες τα τρία αυτά άτομα, δύο εκ των οποίων είναι 18 χρόνων και ένα 17, είχαν βρεθεί στην Πέγεια σε αποθήκη εντός μικρού χωραφιού όπου εντοπίστηκαν μεταλλικοί  σωλήνες και υλικά όπως θειάφι, κάλιο και άλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κροτίδων. Μετά από πληροφορίες η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον των  τριών προσώπων. Ακολούθως αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι τρεις νεαροί ανακρινόμενοι παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν για αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο υποστατικό, αρνούνται ωστόσο ότι τα ανευρεθέντα τους ανήκουν. Ο αστυνομικός σταθμός Πέγειας εξετάζει τις εξετάσεις.

Στο μεταξύ, σύσκεψη με στόχο τον προγραμματισμό και τη συνεργασία για τη λήψη μέτρων σχετικά με τις “λαμπριατζιές”και τις κροτίδες την περίοδο του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου υπό την  προεδρία του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου Νίκου Πενταρά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δήμων της Επαρχίας Πάφου και κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν, εξετάστηκαν διάφορες εισηγήσεις και λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις με σκοπό να περιοριστεί το πρόβλημα της χρήσης κροτίδων και του εθίμου της  “λαμπριατζιάς”.

MM