Νέο ευτράπελο στην Υγεία: Εισβολή αγανακτισμένων ασθενών στο Αρχείο του Νοσοκομείου Λεμεσού λόγω χαμένων φακέλων

Νέο ευτράπελο στην Υγεία: Εισβολή αγανακτισμένων ασθενών στο Αρχείο του Νοσοκομείου Λεμεσού λόγω χαμένων φακέλων | Newsit.com.cy

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στο Γ. Νοσοκομείο Λεμεσού, όταν εξαγριωμένοι ασθενείς πληροφορούμενοι ότι είναι αδύνατον να εξατασθούν, παρότι ανέμεναν για αρκετή ώρα, εισέβαλαν στο Αρχείο του νοσοκομείου. Αιτία; Το ότι οι Λειτουργοί του νοσοκομείου τους είχαν μόλις ενημερώσει ότι ο λόγος που δεν καθίσταται δυνατή η εξέτασή τους είναι το γεγονός ότι έχουν απολεσθεί οι φάκελοί τους από το Αρχείο!

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, με την σειρά του εξήγησε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη προσωπικού, προσθέτοντας ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν να συμβαίνουν και επίσης να σταματήσουμε να θεωρούμε πως όλα αυτά τα προβλήματα και πολλά άλλα μπορούν να επιλυθούν με την αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Τα αρχεία λόγω φόρτου εργασίας τοποθετούνται σωρηδόν, το ένα πάνω στο άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το απόλυτο μπάχαλο και παρά το γεγονός ότι έλαβε χώρα αυτό το σοβαρό επεισόδιο, οι φάκελοι ακόμα δεν έχουν μπει στην θέση τους τακτοποιημένοι, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ομαλής πρόσβασης στα αρχεία των ασθενών.

MM