Ξεσπά η μητέρα του μαθητή που έπεσε από όροφο Γυμνασίου: Απαιτώ συγγνώμη από τους γιατρούς και να παραδεχθούν το λάθος τους! [vid]

Ξεσπά η μητέρα του μαθητή που έπεσε από όροφο Γυμνασίου: Απαιτώ συγγνώμη από τους γιατρούς και να παραδεχθούν το λάθος τους! [vid] | Newsit.com.cy

Η μητέρα του 14χρονου μαθητή Γυμνασίου σε παράμβασή της τηλεφωνικά στον «αέρα» του Alpha αναφέρθηκε στο ότι το παιδί της ενώ έλαβε δύο φορές εξιτήριο από το Γ. Νοσοκομείο Λευκωσίας και από το Μακάρειο Νοσοκομείο, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το παιδί της χρήζει ξεκούρασης, αλλά ότι είναι καλά στην υγεία του.

«Κάποιοι βγήκαν να πουν ότι πλήρωσα ακόμα και τον ιδιώτη γιατρό για ρουσφέτι, αλλά για να καταλάβετε, ο ιδιώτης ιατρός παραμένει απλήρωτος αυτή την στιγμή ακόμα και για την εξέταση του παιδιού μου. Εγώ περιμένω τουλάχιστον μια συγγνώμη από τους ιατρούς του δημοσίου. Η κα. Λουίζα Ανδρέου Ιωάννου, ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, «αλλά ζητώ και απαιτώ να βγει και να μου πει κάποιος μια συγγνώμη, να παραδεχθούν το λάθος τους!»΄.

Εξάλλου, για το νέο αυτό ιατρικό φιάσκο στον χώρο της υγείας, με λανθασμένη κατά πιθανότητα διάγνωση στην περίπτωση του 14χρονου μαθητή, μίλησε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μακαρείου Νοσοκομείου, ο οποίος ανέφερε πως τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, κατόπιν και των οδηγιών που έλαβαν από τους ορθοπεδικούς του νοσοκομείου. Μάλιστα, διερωτήθη γιατί μπήκε γύψος, καθώς μετά την μαγνητική τομογραφία που έδειξε ράγισμα, απλά η θεραπεία θα γινόταν καλύτερα χωρίς γύψο, απλά με το να περιορισθεί το παιδί στο κρεβάτι του. Ερωτώμενος βέβαια από την δημοσιογράφο Κατερίνα Μηλιώτη του ΡΙΚ αν είναι τελικά λάθος η τοποθέτηση γύψου στο παιδί ο Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου είπε ότι δεν επιθυμεί να λάβει αντίθετη θέση με αυτή του ιδιώτη θεράποντος ιατρού, ο οποίος επέλεξε την λύση του γύψου, καταλήγοντας ότι η θεραπεία του παιδιού θα μπορούσε να γίνει άνευ γύψου, ο οποίος πιθανόν να επιφέρει άλλου είδους επιπλοκές. Όμως ο Δρ. Νεοφύτου απέφυγε να απαντήσει αν έγινε αξονική ή μαγνητική στο παιδί, πέρα από την απλή ακτινογραφία.

Εξάλλου, η μητέρα ευχαρίστησε το Μακάρειο και τον Δρ. Νεοφύτου, λέγοντας ότι ήταν εξυπηρετικοί, ωστόσο κατήγγειλε για απαράδεκτη συμπεριφορά το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. [Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τι δήλωσε νωρίτερα ο Διευθυντής του Μακαρείου].

MM