Κοινή θέση ΠΑΣΥΚΙ – ΠΙΣ για τη στάση εργασίας – «Ανταρσία» στο νοσοκομείο Πάφου κατήγγειλαν ως εκτός τόπου και χρόνου την κινητοποίηση

Κοινή θέση ΠΑΣΥΚΙ – ΠΙΣ για τη στάση εργασίας – «Ανταρσία» στο νοσοκομείο Πάφου κατήγγειλαν ως εκτός τόπου και χρόνου την κινητοποίηση | Newsit.com.cy

ΠΑΣΥΚΙ και ΠΙΣ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προς τα ΜΜΕ προκειμένου να επεξηγήσουν τις θέσεις τους προς την ευρύτερη κοινωνία, για τους λόγους που τους έσπρωξαν να προβούν σε δίωρη στάση εργασίας, μόλις μια ημέρα μάλιστα μετά την κηδεία του μικρού Σταύρου, ζητούν αποποινικοποίηση της ιατρικής πράξης, μη αποκλείοντας μάλιστα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους!

Την ίδια ώρα κι ενώ έρχονται νέα στοιχεία για την κινητοποίηση των ιατρών, παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η είδηση που ανέφερε την παραίτηση δύο ιατρών από το Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου από 14 ιατρούς που σήμερα όφειλαν να βρίσκονται στην θέση τους να απουσιάζουν οι 8, συμπεριλαμβανομένων των 2 συλληφθέντων ιατρών για την υπόθεση του αδόκητου χαμού του 10χρονου μαθητή, Σταύρου Γεωργαλή, για την οποία τελούν υπό διερεύνηση με την κατηγορία της ιατρικής αμέλειας.

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Πάφου, σημειώθηκε ανταρσία στις Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιολογική Κλινική. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Καρδιολογικής Κλινικής και η Διευθύντρια των Πρώτων Βοηθειών αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των συναδέλφων τους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Καρδιολογικής, Δρ. Ιωσήφ Μουτύρης ανέφερε πως διαφωνεί με την χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση, χωρίς να υπάρχει όπως είπε ουσιαστικός λόγος. Πρόσθεσε δε, ότι έλαβε την απόφαση, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των ημερών και μη επιθυμώντας την επιδείνωση της κατάστασης των ασθενών, με επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Εξυπηρετήθηκαν οι ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου ενώ έγιναν και δύο επεμβάσεις

Πλήρως εξυπηρετήθηκαν σήμερα οι ασθενείς στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Μουτήρη, η Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου εξυπηρέτησε όλους τους ασθενείς που είχαν εγγραφεί σήμερα για εξέταση.

Μετά την πρωινή επίσκεψη στους 23 νοσηλευόμενους ασθενείς, εξετάστηκαν 65 ασθενείς, στα ιατρεία και στα εργαστήρια, που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού, 4 ασθενείς που προσήλθαν έκτακτα για προεγχειρητικό έλεγχο και διενεργήθηκαν επίσης και δύο επεμβάσεις για τοποθέτηση βηματοδότη. Από τα προγραμματισμένα ραντεβού δεν προσήλθαν 6 ασθενείς, είπε ο κ. Mουτήρης προφανώς διότι θεώρησαν πως δεν θα εξυπηρετηθούν.

Πρόσθεσε μάλιστα πως “η σημερινή δύσκολη μέρα για τα δημόσια νοσοκομεία, πέρασε” και ο “ κόσμος, οι ασθενείς, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία αχρείαστη δίωρη στάση εργασίας γιατρών, που προκήρυξε η ΠαΣυΚΙ”. Ακολούθως ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, καρδιολόγους, και την ειδικευόμενη γιατρό της Κλινικής, που με συνέπεια εξυπηρέτησαν τους ασθενείς, με τρόπο που να μην παρατηρηθεί ταλαιπωρία.

Στο μεταξύ κανονικά εξυπηρετήθηκαν και οι ασθενείς που επισκέφτηκαν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου σύμφωνα με την Διευθύντρια του Τμήματος Νεοφύτα Χρυσάνθου. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Χρυσάνθου ανέφερε πως εξέτασε δύσκολα περιστατικά χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Η  ίδια δεν κατήλθε σε απεργία εκτιμώντας πως η χρονική στιγμή για την απεργία είναι λανθασμένη.

Εξέφρασε επίσης την αντίθεση της με τον τρόπο που χειρίστηκαν τους συναδέλφους της στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Η κ. Χρυσάνθου πρόσθεσε δε, πως οι ασθενείς δεν ευθύνονται σε τίποτα για τα προβλήματα που μαζεύτηκαν στην Δημόσια Υγεία.

MM