«Πυρά» από υπουργό Υγείας: «Ιατρικοί κύκλοι επιχειρούν ανατροπή σχεδιασμών ΓεΣΥ»

«Πυρά» από υπουργό Υγείας: «Ιατρικοί κύκλοι επιχειρούν ανατροπή σχεδιασμών ΓεΣΥ» | Newsit.com.cy

Ο Υπουργός Υγείας στη δήλωσή του σημειώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές επιστολές και προσπάθειες αναχαίτισης των μεταρρυθμίσεων, παραγκωνίζοντας τα συμφέροντα των ασθενών».

Στη γραπτή δήλωση του κ. Ιωάννου προστίθεται πως «είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι επιχειρείται η δημιουργία αρνητικού κλίματος ανάμεσα στην ιατρική κοινότητα, με στόχο την ανατροπή της εφαρμογής του ΓεΣΥ» και προσθέτει ότι «εκείνο που είναι ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι θέτουν τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα υπεράνω της υγείας των Κυπρίων πολιτών».

Ο Υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που με καλή θέληση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκονται σε διάλογο, είναι υποκρισία ορισμένοι να επιχειρούν την υπόσκαψη του ΓεΣΥ, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα και προκαταβάλλοντας το αποτέλεσμα του διαλόγου με τον επίσημο θεσμό.

Τονίζοντας πως το Υπουργείο Υγείας σέβεται πλήρως τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένει τα αποτελέσματά του, δηλώνει ότι  ο ίδιοςπροσωπικά παραμένει προσηλωμένος στην εφαρμογή των όσων ψήφισε ο νομοθέτης και τα οποία ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές επιστολές και προσπάθειες αναχαίτισης των μεταρρυθμίσεων, παραγκωνίζοντας τα συμφέροντα των ασθενών.

MM