Μειώνουν το ποσοστό του κουρέματος σε μικροκαταθέτες

-Σκέψεις για να μην επηρεαστούν οι μικροκαταθέτες
-Συνέρχεται έκτακτα το Eurogroup
-Στις 6 αύριο το απόγευμα συνέρχεται η Ολομέλεια

Την πιθανότητα να εξαιρεθούν από το κούρεμα πολίτες που διατηρούν καταθέσεις κάτω των 20 χιλιάδων ευρώ, μελετά η ΕΚΤ.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Βουλευτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε πριν από λίγο τα κόμματα, ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση του ποσού που ζητήθηκε από το Eurogroup, για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες .

Η πρόταση Αναστασιάδη σύμφωνα με πληρoφορορίες του newsit.com.cy, αναφέρεται σε μηδενικό κούρεμα για όσους διατηρούν καταθέσεις  μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ. Από 20 χιλιάδες μέχρι 100, 3%, ενώ για τις καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ ισχύει η αρχική πρόταση που διαμορφώθηκε στο Eurogroup, δηλαδή 9,9%.

Σε κάθε περίπτωση οι επηρεαζόμενοι που θα αποφασίσουν να αφήσουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο θα λάβουν ως αντιστάθμισμα ομόλογα από τα κέρδη του φυσικού αερίου, με τη δέσμευση ότι τα χρήματα τους θα παραμείνουν στις Κυπριακές Τράπεζες για δύο χρόνια.

Αύριο συνέρχεται εκ νέου η Ολομέλεια στις 6 το απόγευμα, για ψήφιση του νομοσχεδίου.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αργότερα το απόγευμα,  για να συζητηθεί το αναθεωρημένο νομοσχέδιο.