Θα δωρίσουν τα όργανα του 34χρόνου ληστή

-Η επέμβαση για την αφαίρεση των ζωτικών οργάνων του ασθενή θα γίνει σήμερα 
-Οι συγγενείς του 34χρόνου έδωσαν την συγκατάθεση τους για να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές

Βρήκαν το κουράγιο μέσα από το δράμα τους οι συγγενείς του 34χρόνου, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα 13/5/2013, στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ζήτησαν όπως, τα ζωτικά όργανα του αγαπημένου τους, δοθούν για να σωθούν ασθενείς, οι οποίοι περιμένουν στην ουρά για μεταμόσχευση.

Ο 34χρόνος, γνωστός και ως «ο ληστής των φούρνων» είχε τραυματιστεί θανάσιμα, όταν δέχθηκε τρεις σφαίρες (μια στο πόδι, μια στον ώμο και μια στο μέτωπο) από μυστικό αστυνομικό, την ώρα που επιχείρησε να ληστέψει ξανά, αρτοποιείο στη Λευκωσία.

Όταν οι γιατροί της Εντατικής Μονάδας ανακοίνωσαν στην οικογένεια του ληστή, ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός, οι δικοί του άνθρωποι πήραν την μεγάλη απόφαση και έδωσαν χθες την συγκατάθεση τους, για να δωρίσουν τα όργανα του.

Όπως εξήγησε στο newsit.com.cy, θεράπων ιατρός της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου, από την δωρεά οργάνων, μπορούν να σωθούν μέχρι και 10 άλλες ανθρώπινες ζωές, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί η καρδία, δύο πνεύμονες, το συκώτι, το οποίο μπορεί να μοιραστεί στα δύο, δύο νεφροί, ένα πάγκρεας και 2 κερατοειδής χιτώνες.

Η επέμβαση για την αφαίρεση των οργάνων του 34χρόνου, έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα.