Η παγκόσμια πρωτοπορία του Παν. Λευκωσίας φέρνει το Bitcoin στη ζωή μας! Ο Δρ. Βλάχος στο newsit

Στο Newsit ο Οικονομικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Βλάχος. Η είδηση που ανέδειξε πρώτο το site μας πήρε παγκόσμιες διαστάσεις. Πως το Πανεπιστήμιο έκανε την επιλογή αυτή και πως το νόμισμα γίνεται ευρώ;

Η είδηση της παγκόσμιας πρωτοτυπίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ως το πρώτο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο δέχεται πληρωμές διδάκτρων σε Bitcoin συζητά το newsit.com.cy με τον Οικονομικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Δρ. Χρήστο Βλάχο. Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να το δούμε μέχρι και πρωτοσέλιδο στην Wall Street Journal.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Δρ. Βλάχου απαντά σε αυτούς που θέλουν το νόμισα Bitcoin να εξυπηρετεί ξέπλυμα χρήματος και τρομοκρατία αλλά και όσους ισχυρίστηκαν ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι θεσμοθετημένα και άρα είναι επίφοβα.

Ο Δρ. Χρήστος Βλάχος μιλά για κάθε κίνηση του Πανεπιστημίου πριν την τελική απόφαση, αποτέλεσμα που είναι προϊόν μελέτης της οποίας σύμφωνα με τον Οικονομικό Διευθυντή του Ιδρύματος είναι συμφέρουσα αλλά και ασφαλές.

Οι πρώτες πληρωμές με Bitcoins είναι γεγονός για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μάλιστα έρχονται από πολύ μακριά. Ο κ. Βλάχος, πέραν από τις συναλλαγές του Πανεπιστημίου μας εξηγεί και για το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με το οποίο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου θα έχουν την δυνατότητα σπουδών και πανω στο ίδιο το αντικείμενο, στο πλαίσιο του MSc Degree in Digital Currency, πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Δείτε τον Δ. Βλάχο στην εκπομπή του κ. Keiser στο κανάλι RT να μιλά και να εξηγεί για το Bitcoin:

Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, επιμέλεια: Σωκράτης Κωσταρόπουλος & Δήμος Κουγιούντας